De beste tuinmeubelen

Geplaatst op 20-10-2022

Categorie: Huis, tuin en wonen

Het terras of de gezellige patio vormen het hart van elke tuin. Daar horen de juiste meubels bij, die niet alleen weerbestendig en comfortabel moeten zijn, maar ook praktisch en naar uw smaak. Hier ontdek je wat belangrijk is en hoe je een keuze maakt die je jaren later nog zal inspireren.

Wil je schoonmaken of genieten?

Deze kernvraag moet je beantwoorden voordat je tuinmeubelen koopt. Omdat de zorgvereisten van hout en kunstmatige materialen enorm verschillen. Zelfs bij hout zijn er gradaties die het gevolg zijn van de weersbestendigheid van individuele houtsoorten en die een belangrijk criterium zijn bij de beslissing. Kies je voor onderhoudsvriendelijke en robuuste VidaXL meubelen, dan profiteer je van een grote keuze in verschillende uitvoeringen. Een rotan tuintafel is bijvoorbeeld erg stijlvol en praktisch, want hij is volledig weerbestendig en zal ook in de winter niet beschadigen. Wie optimaal van zijn tuin wil genieten en na het werk wil ontspannen, moet bij de aankoop van tuinmeubelen specifiek letten op onderhoudsvriendelijke materialen. Wat op geen enkel meubelstuk in de tuin mag ontbreken, zijn goed gevulde kussens. Om te voorkomen dat ze nat worden als het regent, moet je ze opbergen in een weerbestendige kist - die ook als extra zitplaats kan worden gebruikt.

Hout met bescherming tegen weersinvloeden

Als je hart klopt voor massief hout, betekent dat niet automatisch dat je je vrije tijd moet besteden aan het onderhouden van je tuinmeubilair. Zo is eikenhout een goede keuze omdat dit hardhout al een eigen weersbescherming heeft. Naaldhout moet worden vermeden vanwege de onderhoudsinspanning, omdat het geen erg lange levensduur heeft zonder een droog winterverblijf en regelmatige impregnering. Bij eikenhout moet u weten dat het behoud van de kleur gebaseerd is op regelmatige behandelingen met olie. Maar de patina die ontstaat zonder verzorgende oliën is ook aantrekkelijk en betekent geen waardevermindering van massief eiken meubelen op het terras. Massief eiken of teak meubelen, maar ook rotan en polyrotan zijn aanbevolen materialen voor onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen. Welke stijl je voorkeur heeft, is echter puur een kwestie van smaak.

Veel speelruimte bij nieuwbouw

Om een ​​gezellige droomtuin te creëren hoef je niet per se een parkachtig pand met enorme afmetingen te hebben. Het is veeleer belangrijk hoe je de beschikbare ruimte indeelt en dat je alle noodzakelijke werkzaamheden achter elkaar start. In de meeste gevallen is er geen bovengrond op de bouwplaats, wat essentieel is voor plantengroei en een weelderig gazon. Dit is geen probleem, u kunt de grond namelijk bij een speciaalzaak bestellen of laten bezorgen en verspreiden door een hovenier. Als u de aanleg van paden, buitenzitplaatsen en verhardingen van tevoren plant, bespaart u geld en heeft u aanzienlijk minder teelaarde nodig dan bij een volledige voorbereiding.

Conclusie: De beste tuinmeubelen kenmerken zich niet door zijn stijl, maar door zijn bijzondere eigenschappen. De voorkeur gaat uit naar stevige en onderhoudsvriendelijke materialen, anders besteedt u veel tijd aan het onderhoud van het meubilair. Of u nu de voorkeur geeft aan een rustiek design, moderne, minimalistische of moderne tuinmeubelen, u kunt individueel beslissen op basis van de geplande totaalindruk van uw woning. Het is belangrijk dat u kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.